Kurum Adı : Yeşiltepe İlkokulu
WEB Adresi : http://yesiltepe.meb.k12.tr
Adres : PEKMEZLİ BELDESİ YEŞİLTEPE MAH. AKÇAKALE/ŞANLIURFA

VİZYON
Vatanın bölünmez bütünlüğüne inanan, bizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıran, cehaletin gölgesinde değil bilimin ışığında yürüyen, milli ve ahlaki değerleri tamamen benimseyen, düşünen, empati kuran, çağdaş, fikri hür, vicdanı hür bireyler yetiştirmek için elinden gelen çabayı tüm olumsuzluklara rağmen yılmadan usanmadan gösteren eğitim ve öğretim kurumu olmaktır.

MİSYON
Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, geçmişini unutmadan geleceğe bakan, bu ülkenin milli değerlerini hep önde tutan, çağın gerektirdiği donanıma imkanlar çerçevesinde sahip olan, ahlaki değerleri tanıyan ve uygulayan, içinde hoşgörü duygusunu bulunduran, çağın gerisinde kalmış çevresinin kalıplaşmış kafa yapısını yıkıp kendi doğrularını kuran bireyler yetiştirmek.

BAŞARILAR
2010 – 2011 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI SBS BAŞARILARI AHMET UMUR: BİRECİK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ YILDIZ ETİZ: ARDAHAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ERKEKLER VOLEYBOL TURNUVASI İLÇE İKİNCİSİ 2011 – 2012 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI SBS BAŞARILARI HÜSEYİN İSTEMİHAN: NİZİP ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ABDULKADİR TÜTENK: SURUÇ ANADOLU LİSESİ AYŞE ORÜÇ: AKÇAKALE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ABDULBAKİ ORÜÇ: AKÇAKALE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ERKEKLER BASKETBOL TURNUVASI İLÇE ÜÇÜNCÜSÜ

Öğretmen Sayısı : 8
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 280
Öğretim Şekli : İKİLİ ÖĞRETİM
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 06:50-16:30
Derslik Sayısı : 8 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : Diğer
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 4
Lojman Bilgisi : OKULUMUZUN LOJMANI 2 KATLI OLUP, 4 DAİREDEN OLUŞMAKTADIR. LOJMANLARDA KIŞ AYLARINDA ISINMA OLARAK KÖMÜR SOBASI YA DA ELEKTRİKLİ SOBALAR KULLANILMAKTADIR.LOJMANIN SUYU HİDROFOR ARACILIYLA KUYUDAN GELMEKTEDİR.
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : SOBALI

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : ŞANLIURFA´YA UZAKLIK 100 KM´DİR. AKÇAKALE´YE UZAKLIK 50 KM´DİR.
Ulaşım : İLÇE MERKEZİNE ULAŞIM HER YARIM SAATE BİR İLÇEYE GİDEN DOLMUŞLARLA SAĞLANMAKTADIR.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi :

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR